top of page

Înotul slăbește - arzi mai multe calorii în apă, decât la sală!



Vreți să pierdeți în greutate, însă în timpul antrenamentelor fizice nu vă puteți concentra? Articulațiile vă pun tot felul de probleme, iar mersul la sală nu pare să se potrivească în agenda voastră încărcată? Atunci haideți la înot!

Înotul, la fel ca alergatul sau mersul pe bicicletă, face parte din categoria activităților care sunt adecvate pentru pierderea în greutate, datorită mușchilor care sunt implicați simultan și a oxigenului care ajută la transformarea grăsimilor și a glucozei.


Care sunt avantajele?

În comparație cu alte activități, înotul vine cu multe avantaje de care puteți profita din plin. Una dintre cele mai importante este reprezentată de faptul că presiunea pusă pe sistemul muscular-scheletic nu este atât de mare ca în cazul altor exerciții, așadar ligamentele și articulațiile sunt protejate. De asemenea, datorită apei, nu pot avea loc lovituri, șocuri sau impacturi dure care să conducă la accidentări sau la alte probleme serioase de sănătate.

În ceea ce privește slăbitul, în funcție de intensitatea antrenamentului, dar și de tehnicile folosite, o oră de înot vă poate ajuta să pierdeti în jur de 476 de calorii.

Altfel spus? Înotul nu oferă spațiu pentru scuze, căci oricine poate începe să practice acest sport și să slăbească!



,,Înotul este o activitate pe care mulți dintre noi o consideră relaxantă și nu se află în topul activităților care credem că ne pot menține în formă. Totuși, antrenamentele de înot sunt metode eficiente de a slăbi, dar și de a ne menține sănătoși. Noi îl recomandăm pentru orice tipologie de persoană, în mod deosebit copiilor, dar și celor care vor să slăbească și au probleme sau sensibilități la nivelul articulațiilor. Desigur, rezultatele sunt influențate de factori precum greutatea, numărul de ture de bazin, distanța parcursă, ritmul în care înoți și tehnica folosită.” a spus Mihai Oprea, coordonator antrenori de înot


Cum puteți începe?

Adevărul este că nu e întotdeauna suficient să mergeți la bazin pentru a slăbi și pentru a arăta bine. Dincolo de acest obicei, de motivație și de o locație potrivită nevoilor tale, trebuie să țineți cont de câteva reguli care vă vor ajuta să ardeți rapid caloriile și să ajungeți în cea mai bună formă.

Specialiști recomandă ca o masă ușoară precum o salată sau o supă de legume să fie consumată înainte cu 2 ore de antrenamentul de înot. Înotul este un sport care vă va genera poftă de mâncare, însă dacă v-ați propus să slăbiți e important să așteptați să treacă aproximativ o oră până la următoarea masă.



În timpului antrenamentului utilizați toate stilurile de înot pentru că fiecare dintre acestea vă solicită anumite grupe de mușchi. Totuși, indicat pentru arderea caloriilor este stilul Craul, care îți va consuma până la 570 de kilocalorii pe oră.

Nu în ultimul rând, atunci când vă doriți rezultate, este important să mergeți la bazin regulat, de preferat nu mai rar de 3 ori pe săptămână. Pentru cele mai bune rezultate, antrenorii recomandă să înotați cel puțin 40 de minute fără pauze. Dacă vi se pare imposibil, vestea bună este că, în timp, corpul se va obișnui cu efortul și își va dezvolta rezistența.

Așadar, dacă v-ați decis ca anul acesta să faceți cât mai multe lucruri pentru sănătatea și fizicul dumneavoastră, înotul poate fi noua activitate care să vă aducă beneficii multiple într-un timp scurt!

209 views0 comments
bottom of page