top of page

POLO PE APĂ – Un stil de viață pentru copilul tău



Copiii pot avea numeroase avantaje jucând polo pe apă, atât din punct de vedere fizic, cât și mental. Polo-ul pe apă îi învață pe aceștia cum să coopereze într-o echipă, cum să mănânce în mod corespunzător pentru competiție și cum să socializeze, pe lângă faptul că este un sport similar cu înotul, care aduce cu sine și alte avantaje.

Pentru că este un sport distractiv devine o metodă excelentă pentru copii de a dezvolta rutine sănătoase și de a se obișnui cu exercițiile fizice regulate. Dacă cei mici sunt activi și se bucură de înot, dar și de alte activități care implică apa – atunci polo-ul pe apă este activitatea perfectă pentru a-și petrece timpul într-un mod relaxant și benefic în același timp.

Majoritatea avantajelor pe care acest sport i le aduce copilului tău se datorează faptului că este un sport de echipă în care succesul necesită cooperare din partea întregului colectiv și determină încurajarea unor trăsături precum sportivitatea, angajamentul, respectul și competitivitatea sănătoasă, printre altele.

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, faptul că polo-ul este o activitate de echipă implică faptul că încurajează creșterea conexiunilor interpersonale. Efectul este vizibil asupra copiilor, căci aceștia vor fi mult mai deschiși și implicați în mediul lor, dar și în societate și vor ști cum să se comporte și să reacționeze în situații noi, neprevăzute.


Totuși, copiii care practică polo pe apă nu se bucură doar de avantajele psihologice ale acestuia, ci și de cele care țin de dezvoltarea unui corp sănătos și a unor principii de viață echilibrate. Beneficiile fizice ale sportului pe apă sunt numeroase. Acestea includ dezvoltarea rezistenței, tonifierea, îmbunătățirea vitezei și a atenției, precum și un echilibru îmbunătățit, coordonare și orientare.

Similar înotului, jucătorii de polo pe apă își îmbunătățesc, de asemenea, capacitatea pulmonară prin antrenament.

Participarea regulată la acest sport poate ajuta, de asemenea, postura copilului și poate reduce riscul unor tipuri de leziuni. De asemenea, este deosebit de benefic pentru tratarea anumitor probleme osoase, iar faptul că este unul dintre singurele sporturi în care procentajul accidentărilor este scăzut, îl face potrivit pentru toate categoriile de vârstă.

Practicarea unui astfel de sport ajută și la formarea unui stil alimentar sănătos, care să susțină activitatea sportivă și nu numai. Acest lucru îi ajută să dezvolte obiceiuri alimentare bune, atât acasă, cât și atunci când iau masa în oraș.

Rutina alimentară a copilului tău este importantă, iar îmbinarea acesteia cu un sport este fundamentul unui adult cu un stil de viață cu adevărat sănătos.



De asemenea, alegerea unui bazin potrivit și a unui instructor devotat sunt aspecte pe care orice părinte trebuie să le analizeze în detaliu înainte de a lua decizia înscrierii la cursurile de polo pe apă. La Complex Sportiv ne mândrim cu îndrumători premiați la nivel internațional în cadrul competițiilor de polo pe apă și cu ore care se desfășoară cu profesionalism și cu atenție pentru ca fiecare copil să evolueze și să înțeleagă jocul în ritmul propriu.

148 views0 comments
bottom of page