top of page

Partenerul tău de sală – motivația de care nu știai că ai nevoie!

Updated: Feb 7, 2023



Cele mai multe dintre persoane preferă antrenamentele individuale la sală, din dorința de a termina mai repede antrenamentul și de a nu fi distrași. Ultimele studii arată, însă, faptul că mersul la sală alături de un partener poate aduce multiple beneficii de ambele părți.

Experții consideră că găsirea unui partener de antrenament crește gradul de motivație, îmbunătățește randamentul fizic, dar și pe cel mental. Faptul că alegi să mergi împreună cu un prieten la sală și că faci din acest obicei, în plan secundar, o activitate de socializare, îți va spori șansele de a nu abandona și de a continua să îți găsești noi resurse de motivație pentru a-ți îndeplini obiectivele.


Atunci când renunți la antrenamentele solitare și începi să lucrezi alături de un partener, te vei simți mult mai încrezător și dornic să transformi în realitate rezoluțiile alese la începutul anului. Antrenorul nostru consideră că există o serie vastă de motive pentru care este benefic pentru tine și pentru atingerea unor țeluri să te antrenezi împreună cu cineva.

,,Din experiența mea de-a lungul anilor, am observat că primul lucru care se modifică este motivația. După o zi dificilă la muncă, ajungi să crezi că nu mai ai dispoziția necesară pentru antrenament și îți dorești să anulezi. Acum devine mult mai greu de făcut asta, pentru că una este să îți anulezi planurile personale și alta este să o faci atunci când cineva se bazează pe tine. Un partener de sală te va încuraja, te va motiva și te va determina să continui chiar și atunci când simți că vrei să renunți. Tu vei face același lucru pentru el atunci când va fi cazul. De cele mai multe ori, partenerul tău de antrenament este cel care va fi atent să nu sari peste ultima repetare, sau să tragi de timp. Desigur, indicat este ca atunci când optezi pentru un astfel de antrenament, să ai un prieten care să dețină aceeași pregătire fizică precum a ta.



Beneficiile mersului la sală împreună cu un prieten aduc cu sine și diversitatea exercițiilor. Dacă atunci când ești singur nu îți dorești sau pur și simplu nu poți ieși din rutina antrenamentului, un partener poate veni cu opțiuni și provocări noi.

Mai mult, la Complex Sportiv Titan te încurajăm să îți organizezi antrenamentele cu un prieten drag ție!

90 views0 comments
bottom of page