top of page

Cursurile de înot – 3 criterii care să te ajute să faci cea mai bună alegere pentru copilul tău



Înotul este una dintre cele mai dinamice activități, iar asta se reflectă și în numeroasele beneficii pe care ți le aduce atât pe plan fizic, cât și mental. Cursurile de înot pentru copii au început să devină din ce în ce mai populare, tocmai pentru că aceștia au nevoie de o activitate care să fie distractivă, dar în cadrul căreia să își dezvolte și să-și perfecționeze și alte abilități.

O pauză binemeritată după orele de la școală, un hobby, un loc în care să socializeze și în care să învețe lucruri noi, o măsură de siguranță pentru timpul petrecut în apă – indiferent care dintre acestea sunt motivele care stau la baza deciziei de a-l înscrie la astfel de cursuri, este important să ai în vedere câteva criterii care te vor ajuta să faci cea mai bună alegere.


1. Abilitățile de înot deja existente

În momentul în care s-au înscris, mulți dintre cursanții din cadrul Complex Sportiv Titan nu dețineau niciun fel de abilitate atunci când venea vorba despre înot, iar acesta a fost unul dintre criteriile după care și-au ghidat evoluția mai departe. A nu ști să înoți nu este un aspect pe care trebuie să îl ascunzi, ci din contră: trebuie menționat încă de la început. În felul acesta instructorul va ști cum să structureze eficient orele pentru ca progresul să fie vizibil.



De asemenea, au existat cazuri în care copiilor le era frică de apă, însă își doreau să reușească să înoate. Printr-o comunicare eficientă cu instructorul, copilul a dobândit calitățile necesare care să îi anuleze teama că nu s-ar putea descurca vreodată singur într-un spațiu acvatic.


2. Stabilirea obiectivelor încă de la primele ore

Mulți dintre copiii care sunt înscriși la cursurile de înot au descoperit, după prima ședință, că pot reuși să facă mai mult decât și-au propus inițial. A-i comunica instructorului care este obiectivul tău principal în timpul acestor ore este un aspect pe care nu îl poți omite. Dacă îi vei comunica dorințele instructorului, el va putea implementa strategii care să te ajute la îndeplinirea acestora, iar tu te vei bucura mai des de progrese.


3. Alegerea tipului de curs: individual sau de grup

În funcție de aspectele menționate mai sus: abilități și obiective, poți opta pentru înscrierea copilului tău la una dintre cele două categorii de curs. Un copil care nu deține încă abilitățile de înot de bază, va urma cursurile individuale unde va beneficia de atenția instructorului și va putea să își însușească rapid cunoștințele necesare. În timp, acesta poate face trecerea la cursurile de grup, care îi vor dezvolta și alte calități în comparație cu cele individuale: competitivitatea, comunicarea, spiritul de echipă.



Oricând îți dorești să incluzi în programul celui mic un interval care să îl ajute să se recreeze și să se deconecteze de la activitățile zilnice, înotul trebuie să fie printre primele opțiuni. La Complex Sportiv Titan susținem cursuri de înot din dorința de a le insufla celor mici pasiunea, dar și importanța pe care sportul o joacă în fiecăruia dintre noi, indiferent de vârstă sau de ocupație.

172 views0 comments
bottom of page