top of page

Cum să rămâi motivat pentru antrenamente de la sală? Iată 3 elemente cheie!


Știi că să mergi constant la sală este cea mai bună opțiune pentru a-ți menține sănătatea fizică și psihică, însă ești tentat să amâni antrenamentele și simți că motivația îți lipsește? Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să nu te critici pentru ceea ce simți și să încerci să găsești resursele necesare care să te mențină concentrat și devotat obiectivelor stabilite!

Uneori poate fi complicat să îți prioritizezi activitățile, mai ales în perioadele aglomerate, însă există câteva aspecte pe care le poți urmări și îmbunătăți pentru ca motivația să fie suficient de puternică să te facă să nu dai skip la nicio zi din sala de antrenament.

Împreună cu antrenorii noștri am realizat o listă cu cele mai importante 3 lucruri pe care le poți face pentru ca energia și dorința de a reuși să nu te părăsească.


Stabilește un program și respectă-l


Una dintre regulile cele mai importante în orice activitate este să fii disciplinat. Deși poate părea dificil să te gândești la un interval zilnic pe care îl poți aloca mișcării fizice, cu siguranță vei reuși să identifici un moment din zi care să fie rezervat pentru asta. Poți începe prin a scrie un plan cu toate activitățile pe care le ai de făcut incluzând și mersul la sală. Astfel, ai libertatea de a alege momentul ideal pentru tine în care să ne vizitezi, iar acest lucru te va face să nu amâni în cazul în care alte lucruri intervin pe parcurs.


Monitorizează fiecare formă de progres


Obiectivele mărețe nu se pot îndeplini peste noapte, iar faptul că progresul este un proces lent te poate face să îți pierzi motivația. Rămâi atent la acțiunile și realizările tale și observă îndeaproape ceea ce reușești să faci mai bine decât în trecut. Progresul vine sub multe forme și chiar dacă, de exemplu, nu ai reușit să ajungi la greutatea pe care ți-ai propus-o există alte lucruri care merită considerate victorii spre îndeplinirea acestui obiectiv: ai mai multă rezistență fizică, realizezi mai ușor anumite exerciții, nu mai obosești la fel de ușor, etc.


Întâlnește-te cu oamenii care au aceleași obiective cu ale taleA-ți petrece timpul înconjurat cu prietenii poate fi o sursă de inspirație și de motivație, mai ales atunci când aceștia au planuri și dorințe comune cu ale tale. Atunci când reușești să împărtășești din realizările și din progresele tale cu cei apropiați, devine mult mai ușor să rămâi focusat pe obiective. Mai mult, o persoană care are aspirații similare se poate transforma într-un bun coleg de antrenament, iar în felul acesta dorința de a socializa va fi mai mare decât dorința de a anula o zi de antrenament.


Indiferent de care sunt obiectivele tale, la Complex Sportiv Titan suntem gata să ne aducem contribuția la îndeplinirea acestora, așa că astăzi trebuie să fie ziua în care te simți suficient de motivat încât să accepți provocarea de a face din sport o rutină zilnică.

121 views0 comments

Comments


bottom of page