top of page

Echipamentul pentru înot: cum îl alegi pe cel potrivit?Atunci când vine vorba despre unul dintre sporturile care îți aduc numeroase beneficii pe plan fizic și mental, înotul este cu siguranță printre variantele cele mai comune. Practicarea înotului este recomandată atât copiilor, cât și adulților fiind una dintre cele mai eficiente modalități prin care îți poți antrena și tonifia întregul corp.

Dacă pe lista ta de obiective se numără acest sport, atunci trebuie să descoperi chiar de la specialiști ce tip de echipament este recomandat, pentru ca orele de la bazin să devină o adevărată încântare.

Ca orice alt sport, înotul implică folosirea de accesorii utile, care să-ți ușureze munca. Dacă pentru un antrenament eficient la sală ai nevoie de haine potrivite, în care să te simți comod și care să-ți permită efectuarea exercițiilor, în ceea ce privește înotul ai nevoie de un echipament potrivit, care să-ți ofere protecție și confort. Iată care sunt cele mai importante articole pe care trebuie să le incluzi întotdeauna în geanta pentru bazin:


Ochelari de protecțieChiar dacă practici înotul la nivel începător, acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la ochelari. Aceștia trebuie purtați indiferent dacă intri în bazin, într-o piscină sau într-o apă adâncă. Beneficiile unui astfel de accesoriu sunt multiple, iar câteva dintre cele mai importante sunt reprezentate de faptul că vei putea sta cu ochii deschiși în apă, te vei putea mișca și coordona mult mai bine și îți vei proteja ochii de eventualele accidente sau bacterii.

Cum alegi ochelarii de înot? Este important ca aceștia să fie concepuți special pentru acest sport și să îți vină perfect pentru a te proteja. O pereche de ochelari care îți sunt potriviți sunt cei care nu permit existența unor spații prin care apa să pătrundă. Mai mult, aceștia nu trebuie să te strângă pentru a-ți lăsa urme pe nas sau în jurul ochilor și să fie tratați antiaburire.


Costum de baie sau slipO parte la fel de importantă din componența echipamentului de înot este costumul de baie. Îmbrăcămintea de care ai nevoie pentru orele de la bazin constă în costum de baie pentru femei și slip pentru bărbați.

Cum alegi costumul de înot? Este important de știut că un costum de baie pentru înot se diferențiază de modelul clasic, fiindcă este unul întreg, fără alte modele sau aplicații. De asemenea, materialul este la fel de important – costumele de înot sunt realizate din poliester, pentru că această țesătură este rezistentă și oferă susținere și elasticitate. Slipul pentru bărbați trebuie să fie simplu, mulat și elastic, din același material.


CascăUltimul, dar nu cel mai puțin important accesoriu pe care trebuie să îl ai pentru înot este casca, care și este obligatorie în toate bazinele. Reprezintă, în primul rând, o măsură de igienă personală pentru tine și pentru cei din jurul tău pentru că ea protejează părul, urechile și menține o temperatură optimă a capului. O altă măsură de protecție îți este împărtășită de către Mihai, antrenorul Complex Sportiv Titan.

,,Atleților mei le-am făcut întotdeauna această recomandare pentru a preveni atât germenii, cât și alte afecțiuni precum otita - preparați acasă o soluție rapidă, realizată din 50% oțet și 50% spirt și aplicați câteva picături în fiecare ureche.”

Cum alegi casca de înot? Alege întotdeauna casca pentru înot, în funcție de mărime și măsoară-ți circumferința capului, astfel încât accesoriul să nu te strângă.

Nu uita că sportul este esențial pentru o viață sănătoasă! Dacă ești pasionat de înot, sau ți-ai propus să începi cursurile, ai în vedere aceste sfaturi utile și optează pentru echipamentul potrivit, care îți oferă siguranță.


198 views0 comments

Comments


bottom of page