top of page

Bunele maniere – nelipsite la #ComplexSportivTitanExistă o vorbă care spune că “regulile sunt făcute pentru a fi încălcate”, însă la #ComplexSportivTitan regulile există pentru ca tu să te bucuri de o experiență la cel mai înalt nivel!

Atunci când vine vorba despre conduita în sala de fitness, știi cu siguranță că există o varietate de motive pentru care este întotdeauna indicat să verifici și să cunoști setul de - bune maniere – al locului în care urmează să te antrenezi. Astfel de reguli, valabile atât în sala de fitness, cât și în perimetrul bazinului sau a zonei de spa, sunt esențiale pentru a crea un mediu sigur, eficient, respectuos și igienic. Ele sunt concepute pentru a oferi tuturor membrilor o experiență plăcută și pentru a ne asigura că fiecare persoană se poate bucura de beneficiile exercițiilor fizice într-un mod sănătos și responsabil.

Așadar, hai să descoperi care sunt principalele aspecte la care trebuie să fii atent atunci când vii la Complex Sportiv Titan, pentru ca atât experiența ta, cât și a celorlalți membri să fie una excepțională.Ori de câte ori alegi să ne faci o vizită cu scopul de a-ți menține mintea și corpul într-o formă de invidiat, nu uita să:

  • ai întotdeauna asupra ta cardul de acces: dacă ți-ai făcut deja abonament și te pregătești de prima ta vizită la noi, atunci trebuie să știi că există un lucru care nu-ți poate lipsi din rucsacul de antrenament: cardul de acces. Pentru a evita să îl uiți sau să verifici de fiecare dată că se află asupra ta, îți recomandăm să folosești cu încredere aplicațiile speciale pentru carduri, care sunt ușor de accesat și de monitorizat chiar de pe telefonul mobil

  • folosești întotdeauna protecția pentru încălțăminte: dezinfectăm periodic podeaua pentru că știm cât de importantă este igiena spațiului în care alegi să-ți petreci timpul, tocmai de aceea atunci când ne vizitezi nu uita de protecția pentru încălțăminte. Chiar dacă plouă sau nu, existenta bazinului de înot asigură o umezeală constantă a pardoselii, iar în vestiare există tot timpul posibilitatea ca praful de pe încălțămintea din exterior să se amestece cu apa, iar din grijă pentru tine și pentru ceilalți alege să porți protecția de încălțăminte indiferent de vreme!Dacă relaxarea ta înseamnă o zi petrecută la saună sau la bazin, atunci există câte lucruri care nu-ți pot scăpa din vedere. La orice vizită la bazinul sau la sauna #ComplexSportivTitan, amintește-ți să:

  • faci întotdeauna duș înainte de a intra în bazin: dacă vizita la bazinul de înot #ComplexSportivTitan este una dintre activitățile care îți încarcă bateriile la început sau sfârșit de zi, atunci ar trebui să știi că dușul înainte de bazin este obligatoriu.

Există mai multe motive pentru care specialiștii recomandă acest lucru, iar primul dintre ele este legat de faptul că a face duș înainte de bazin înseamnă a-ți obișnui corpul cu apa în care urmează să te scufunzi. Deși în fiecare zi apa din bazin ajunge la o temperatură de 30 de grade, tocmai pentru ca activitatea și sănătatea ta să nu fie afectate, este posibil să resimți o anumită schimbare de temperatură la nivelul pielii.

Mai mult, cel de al doilea motiv pentru care nu trebuie să dai skip dușului înainte de a intra în bazin este legat de igiena ta și a celor din jur: corpul tău secretă în mod natural sebum, iar crema de corp, parfumul și alte substanțe care au intrat în contact cu pielea ta se vor dizolva în apă. Indiferent că este vorba despre transpirație, praf, săpun sau deodorant, alege să fii întotdeauna atent la regulile care pot face diferența dintre un antrenament de succes atât pentru tine, cât și pentru ceilalți colegi din cadrul Complexului.

Deodorantul, crema de corp și chiar sebumul sunt dizolvabile în apă, dar un duș înainte de orele de înot le va împiedica să se depună pe pereții bazinului.

  • faci duș atunci când faci tranziția între saună sau bazin și invers: știm cât de mult prețuiești o zi de relaxare totală la #ComplexSportivTitan, în care îmbini momentele petrecute la saună cu antrenamentul de la bazin tocmai de aceea îți reamintim cât de important este, atât pentru tine, cât și pentru ceilalți să nu dai skip dușului între acestea două.

Transpirația în exces rezultată în urma saunei, dar și apa bazinului - toate pot contribui la o stare de disconfort generală.

Mai mult, respectând această regulă simplă, nu ai grijă doar de starea ta de bine și de igiena proprie, ci vei fi și mult mai fresh atunci când faci tranziția între cele două activități.

  • ai întotdeauna casca de înot în rucsac și să o folosești ori de câte ori te afli în bazin: când vine vorba despre cursurile de înot, casca, ochelarii și costumul de baie sunt cele trei articole nelipsite din rucsacul oricărui cursant care își dorește să se bucure de timp de calitate în cadrul Complexului.

Echipamentul corespunzător este esențial pentru ca ora de înot să se desfășoare așa cum te aștepți, iar casca de înot reprezintă un “accesoriu” pe care este important să îl porți întotdeauna atunci când te afli la bazin.

Casca de înot este, în primul rând, o măsură de igienă personală pentru tine și pentru cei din jurul tău, alături de care înoți la bazin. Acesta este motivul pentru care, în cazul înotului de agrement, recomandăm ferm și este obligatorie casca de înot in cazul persoanelor care au parul mai lung de 5 cm.

La cursurile de înot, casca este obligatorie indiferent de lungimea părului.

Dincolo de motive care țin de igiena personală, dar și de cea a spațiului în care îți desfășori antrenamentul, casca de înot este o măsură de protecție pentru părul și urechile tale, astfel încât orele de înot să se desfășoare așa cum îți dorești.Se prea poate să faci parte din categoria celor care petrec ora de antrenament în interiorul sălii de fitness. Pentru ca antrenamentul să fie cu adevărat o încântare, atât pentru tine, cât și pentru cei din jurul tău, știi deja că:

  • încălțămintea de schimb și echipamentul potrivit sunt obligatorii și nu-ți pot lipsi din rucsac: pentru confortul și igiena ta, îți recomandăm să ai câteva haine pe care le folosești doar pentru această activitate. Un tricou, o pereche de pantaloni de sport, șosete și, în cazul doamnelor, o bustieră – sunt elementele esențiale ale ținutei de sală. Acordând atenție acestora, vei reuși să te bucuri de un antrenament eficient în timp ce te poți mișca în voie Mai mult, este bine să știi că încălțămintea de stradă nu este deloc recomandată pentru sala de sport, atât din motive de igienă, cât și din motive de siguranță.

Atunci când intri în sală, trebuie să faci acest lucru purtând o pereche de încălțăminte dedicată acestei activități, aceasta fiind esențială pentru derularea antrenamentului. De asemenea, este necesar ca perechea de adidași pe care o folosești la antrenament să fie tot timpul curată pe tălpi ca să minimalizezi riscul aducerii microbilor de pe stradă pe aparatele și instrumentele din sală.

  • folosirea prosopului pe aparate pentru a le păstra curate și pentru ceilalți colegi este la fel de importantă: știm cât de multă satisfacție îți aduc exercițiile din sala de fitness, însă ori de câte ori te pregătești de un nou antrenament verifică să ai întotdeauna în rucsac prosopul de sală. Prosopul de sală este un accesoriu important, pentru că totul este frumos și bine până când … transpiri! Deși aceasta este o reacție normală a organismului tău, totuși există ceva ce poți face pentru ca ziua să decurgă excelent atât pentru tine, cât și pentru ceilalți colegi din sală. Alege să utilizezi corect prosopul, indiferent de tipul de exerciții pentru care optezi, pentru că astfel, poți să elimini surplusul de transpirație, pentru a te simți în largul tău, dar în acest fel poți contribui la buna igienizare a aparatelor pe care le folosești atât tu, cât și cele câteva sute de persoane care frecventează aceeași sală.

  • imediat după finalizarea exercițiilor, greutățile și ganterele folosite trebuie așezate la loc: dacă antrenamentele cu greutăți sunt printre preferatele tale, atunci înseamnă că această regulă nu îți este străină. Ori de câte ori alegi să folosești ganterele din cadrul sălii, este important să le așezi, la finalul antrenamentului la loc.

Dacă ești suficient de puternic pentru a le ridica la început, asta înseamnă că ești în măsură să le duci acolo de unde le-ai luat. Întotdeauna pune greutățile la locul lor, astfel evitând ca acestea să stea în calea celorlalți participanți, dar și pentru ca ceilalți membri să le poată folosi pentru exerciții fizice.

  • folosești ori de câte ori simți nevoia dezinfectantul din sală: între antrenamente, la începutul acestora și chiar la final, folosește cu încredere produsele dezinfectante disponibile în cadrul sălii de fitness. În felul acesta nu doar că îți menții sănătatea și igiena proprie, ci contribui la păstrarea unui mediu sănătos pentru toți cei care se vor antrena în același loc.


Știm cât de importantă este activitatea fizică în rutina ta, tocmai de aceea ne dorim ca fiecare să se poată bucura în siguranță și liniște de experiențele de la Complex Sportiv Titan. În fiecare sală de fitness, veți regăsi o serie de reguli scrise și nescrise, ambele categorii având același rol: acela de a vă transforma experiența sportivă într-una sigură, eficientă și plăcută.

Mai sunt reguli despre care ți-ar plăcea să discutăm pe larg? Atunci ne poți trimite un mesaj pe contul nostru de Facebook sau de Instagram!


59 views0 comments

Комментарии


bottom of page